Extra politie naar grens voor drugscontroles

Minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet (CDH) stuurt extra politie naar de grensstreek met Nederland voor de strijd tegen drugshandel en drugstoerisme.

In Zeeland, Noord-Brabant en Limburg zullen vanaf 1 mei enkel nog houders van een Nederlandse identiteitskaart binnen mogen in een coffeeshop. Belgen zullen er dus geen drugs meer mogen kopen. Milquet vreest dat de drugshandel in en het drugstoerisme naar ons land nog zal toenemen.

De minister treft daarom samen met de Nederlandse autoriteiten, de burgemeesters en korpschefs van de grensgemeenten en de federale politie enkele maatregelen. De politieaanwezigheid in de Belgisch-Nederlandse grensstreek wordt opgevoerd. De agenten zullen controles uitvoeren, onder meer op de treinen tussen Nederland en België.

Nederland start eerstdaags met een sensibiliseringscampagne, ook in België, om het nieuwe beleid aan te kondigen. In 2013 zal geen enkele coffeeshop in Nederland nog toegankelijk zijn voor niet-Nederlanders.