Kristoff Van de Pol kandidaat-burgemeester Vorselaar

Open VLD-voorzitter Kristoff Van de Pol (31) stelt zich als lijsttrekker van de liberale partij kandidaat voor het burgemeesterschap in Vorselaar. Het bestuur van de lokale Open VLD-afdeling verkoos voorzitter Van de Pol unaniem als lijsttrekker.

In 2006 stond Kristof Van de Pol nog op de vijfde plaats op de Open VLD-lijst. Toen werd hij met een 130-tal stemmen verkozen als OCMW-raadslid. Nu de drie kopstukken van de partij, de drie verkozen gemeenteraadsleden van Open VLD, stoppen met politiek, deed Kristof Van de Pol een stap naar voren.

Ann De Cnodder was lijsttrekker van Open VLD in 2006 maar moet de afdeling van Vorselaar verlaten wegens een verhuizing. Tjen Mariën kan de gemeenteraad niet langer combineren met zijn beroepsactiviteiten en Daniël Claes gaat met politiek pensioen.

“Toen het ene na het andere kopstuk liet weten er de brui aan te geven, hebben we met de overige Open VLD’ers even getwijfeld om nog wel deel te nemen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Maar van kiezers en vrienden en familie kwam veel reactie. Dat heeft ons moed gegeven om een nieuw begin te maken voor deze Open VLD-afdeling”, aldus lijsttrekker Van de Pol.

Op de lijst zullen een heel deel nieuwe kandidaten komen te staan. Hoe de lijst er precies zal uitzien en wie de nieuwe kandidaten zijn, wordt later pas beslist.

“De ambitie van deze herboren Open VLD-afdeling is besturen”, laat Van de Pol nog weten. “We willen met Open VLD geen grootse projecten, wel een gezond financieel beleid zonder belastingsverhoging. Daarnaast willen we inzetten op de kerntaken van de gemeente en dan vooral op het onderhoud van voet- en fietspaden.”

lees ook