Merkel blijft Sarkozy steunen

De Duitse bondskanselier Angela Merkel blijft huidig president Nicolas Sarkozy steunen. Dat liet Merkel via haar woordvoerder weten. De hoge score van het extreemrechtse Front National noemt Merkel "zorgwekkend".

Merkel blijft achter Sarkozy staan, maar ze verklaart ook dat ze met elke verkozen Franse president goed zal samenwerken. "De Duits-Franse vriendschap is onafhankelijk van de leiders van de twee landen", klonk het.

Duitsland en Frankrijk zijn twee belangrijke landen in de Eurozone. Hun onderlinge verstandhouding kan bepalend zijn voor de hele Europese Unie. Merkel is de Duitse bondskanselier, en het feit dat ze Sarkozy steunt kan dus een belangrijke factor zijn in de kiesstrijd.

Sarkozy kan de steun goed gebruiken, op dit moment loopt hij in de peilingen 8 procent achter op zijn tegenkandidaat François Hollande. Toch zal Merkel niet deelnemen aan de campagne van Sarkozy, zoals eerder was gepland.