N-VA Brugge: "Het is geen schuldbekentenis"

In Brugge reageren de meeste lijsttrekkers verrast op het nieuws dat Pol Van Den Driessche zich terugtrekt uit de politiek. Gisteren kondigde hij aan dat hij geen kandidaat-burgemeester meer is voor de N-VA in Brugge. In Humo getuigden vorige week verschillende vrouwen over ongewenste initimiteiten door Van Den Driessche.
De Brugse N-VA-voorzitter Tijl Waelput zegt dat het feit dat Van Den Driessche opstapt, niet gebeurt op verzoek van de partij.

De Brugse N-VA-voorzitter Tijl Waelput zegt dat het feit dat Van Den Driessche opstapt, niet gebeurt op verzoek van de partij. Het is ook geen schuldbekentenis, zegt Waelput. "Als hij niet opstapt is het fout, als hij dan opstapt, dan gaat men andere conclusies daaruit trekken. Hij moet zich als privépersoon kunnen verdedigen, dus het is het beste dat hij zich terugtrekt als politicus. Wij hebben hem daar zeker niet toe gedwongen. Hij heeft dat zelf ingezien."

De N-VA zal niet onmiddellijk een nieuwe lijsttrekker voorstellen voor Brugge en blijft herhalen dat het om een politieke afrekening gaat. CD&V-lijsttrekker Dirk De fauw voelt zich niet aangesproken. "Wij hebben daar niets mee te maken. Het zijn een aantal dames die een aantal jaren geleden een aanvaring hebben gehad met Pol Van Den Driessche die daarmee naar Humo zijn gegaan. Humo is ook niet het blad waar CD&V het best in de markt ligt, zou ik zeggen."

Mercedes Van Volcem van Open VLD hoopt dat er nu vooral niet meer op de man, maar op de bal gespeeld wordt de komende periode. "Ik ben vooral voor een strijd die open en eerlijk wordt gespeeld en ik zou graag de komende maanden met alle lijsttrekkers een mooi verhaal bouwen voor de Bruggelingen."

SP.A-lijsttrekker Renaat Landuyt zegt ten slotte dat niemand van de lijsttrekkers hier voordeel uit zal halen. "Ik denk niet dat een week zoals vorige week in het voordeel speelt van de politiek. Ik  denk niet dat je daaruit iets zal kunnen afleiden. Ik hoop dat de kiezer zal kiezen op inhoud en persoonlijkheden.

Van Den Driessche blijft tot nader order in loondienst van de N-VA, als communicatieadviseur.

lees ook