Nr.3: Fotomodel heeft plots drie (!) handen

Het leven van fotomodel-gezinnen in reclamecampagnes lijkt altijd over rozen te gaan. Ze glimlachen breed en het geluk kan niet op. Maar dit fictieve gezinnetje uit een recente advertentie van de Australische winkelketen Target Australia blijkt toch een reden te hebben om de tanden niet zo wit te lachen. Vaderlief heeft immers niet twee, maar drie handen. Een fotoshop-mislukking die door het bedrijf op Facebook al snel weggelachen werd, wellicht om de schade te beperken.

Nadat de advertentie op diverse nieuwsmedia wereldwijd belachelijk gemaakt was, probeerde de keten de meubels nog te redden door de foto op Facebook te publiceren, met volgende mededeling: "We konden onze lach niet onderdrukken toen we ontdekten dat er iets niet in orde was met de cover van onze weekcataloog. Kunt u het vinden? Eén ding is zeker, een helpende hand kan erg nuttig zijn."

Reacties op de melding varieerden van "Griezelig" en "Hoe konden ze daarover zien?" tot "Graag zou ik een man in huis hebben met drie handen" en "Hoeveel kost deze man? Wordt hij ook geleverd met korting?"

Het uiteindelijk omkeren van hun fout tot een eigen grap blijkt gewerkt te hebben, met bijna 4.500 likes voor het Facebookbericht.

lees ook