Schutter in Florida verlaat de gevangenis

In de Amerikaanse staat Florida is de man vrijgelaten die eerder de zwarte jongeman Trayvon Martin heeft doodgeschoten. Hij moest wel een borg van 150.000 dollar betalen. De zaak rond de dood van Trayvon Martin heeft tot heel wat heisa geleid in de VS.

In afwachting van zijn proces is George Zimmerman voorlopig vrijgelaten. Dat gebeurt wel onder een aantal voorwaarden, zoals een borgtocht van 150.000 dollar.

De zaak heeft in Amerika tot heel wat commotie geleid. Zimmerman is een buurtwachter die in februari de jonge Trayvon Martin heeft doodgeschoten. Naar eigen zeggen gedroeg Martin zich verdacht en voelde Zimmerman zich bedreigd.

Zimmerman wordt nu echter verdacht van moord om racistische motieven. Hij ontkent dat en heeft zijn spijt betuigd aan de ouders van Martin.