Van de Veire start recordpoging op 11 juni

MNM-presentator Peter Van de Veire gaat op maandag 11 juni van start met de uitzending "Marathonradio". Van de Veire wil het wereldrecord radiomaken scherper stellen en tijdens de actie de blokkende studenten een hart onder de riem steken.

Peter Van de Veire kondigde op 20 januari tijdens zijn 500e "Peter Van de Veire ochtendshow" op MNM zijn recordpoging aan. Het huidige wereldrecord onafgebroken radiomaken staat op naam van een Italiaanse dj en is goed voor 183 uur.

Vandaag is bekendgemaakt dat de poging van Peter Van de Veire van start gaat op maandag 11 juni. "Het wordt zwaar, maar met de juiste voorbereiding, de juiste voeding en een duidelijk patroon moet het lukken", zegt sportarts Peter Hespel, die Van de Veire zal begeleiden.

"Mei en juni zijn een soort blok- en examenhel voor de jonge luisteraars van MNM. En dat vinden ze bij MNM vreselijk oneerlijk. Daarom sleurt Peter Van de Veire alle studenten, leraars, ouders en noeste werkers door die lastige dagen", klinkt het in een persbericht.