Voorzitter Horeca Vlaanderen trekt provinciale N-VA-lijst

De voorzitter van Horeca Vlaanderen, Jan De Haes (50), zal de N-VA-lijst trekken in het district Lier voor de provincieraadsverkiezingen op 14 oktober. De Haes was 10 jaar ondervoorzitter en 8 jaar voorzitter van Horeca Vlaanderen.

Door zijn overstap naar de politiek moet De Haes het voorzitterschap vaarwel zeggen. Horeca Vlaanderen is een politiek neutrale organisatie. Op lokaal niveau zou hij zich wel nog blijven inzetten voor Horeca Vlaanderen.

De overstap van de horecafederatie naar de provinciale politiek vindt De Haes een logische zet. “Politiek heeft me altijd al gelegen. Het werk als voorzitter van Horeca Vlaanderen is in wezen ook politiek van aard. Aan de hand van lobbywerk proberen wij te wegen op het beleid.”

In de provincieraad van Antwerpen wil De Haes zich vooral gaan bezig houden met de provinciale bevoegdheden recreatie en toerisme. Door zijn jarenlange ervaring in die sector meent hij in die beleidsdomeinen goed werk te kunnen leveren.

Ondervoorzitter André Descheemaecker volgt Jan De Haes op als voorzitter en dat ten minste tot volgend jaar, wanneer een nieuwe voorzitter van Horeca Vlaanderen aangeduid zal worden.

lees ook