"Ik probeerde sterker te zijn dan ik ben"

De Ierse zangeres Sinéad O'Connor heeft de rest van haar tournee afgelast. De 45-jarige zangeres meldt op haar Facebookpagina dat ze niet meer in staat is om op te treden.

"Ik ben ernstig ziek als gevolg van een bipolaire stoornis. Het was dom van me om tegen het doktersadvies in toch op tournee te vertrekken. Ik wou mijn fans niet teleurstellen, maar ik probeerde sterker te zijn dan ik ben", schrijft Sinéad O'Connor in een korte mededeling.

Op 12 april stond Sinéad O'Connor nog op het podium in Brussel. Dat concert kreeg lovende recensies in de Belgische pers. "Na de aanfluiting van afgelopen zomer in het Rivierenhof nam de Ierse zangeres revanche. De Ierse zangeres liet zich in het Koninklijk Circus van haar beste kant zien", schreef De Morgen.

Zaterdag kreeg Sinéad O'Connor een inzinking in Duitsland en annuleerde ze haar concert in München. Nu meldt de zangeres dat ze haar concerttournee annuleert. Er waren nog meer dan twintig concerten gepland.

Sinéad O'Connor brak wereldwijd door met haar hit "Nothing compares 2 U" in 1990. Die song werd geschreven door Prince. Twee jaar later kwam ze onder vuur te liggen toen ze een foto van de paus verscheurde in de Amerikaanse tv-show "Saturday night live". Sindsdien is het bergaf gegaan met de carrière van de Ierse artieste.