CDH en GM bundelen krachten in Watermaal-Bosvoorde

De lokale partij Gemeentelijk Management/Gestion Municipale (GM) en de Franstalige christendemocraten CDH trekken samen naar de kiezer in Watermaal-Bosvoorde, onder de naam GMH. De jonge kiezers in de gemeente zijn het doelpubliek.

"Zes twintigers stellen de GMH lijst voor", opent het persbericht. De lijst, onder leiding van Alain Wiard, is tweetalig en wil ook sterk inzetten op tweetalig onderwijs, gezonde financiën en -het thema van de verkiezingen in Watermaal-Bosvoorde- de ontwikkeling van woningen voorde middenklasse.

Op dit moment is de Lijst van de Burgemeester (LB) aan de macht, in een coalitie met Ecolo. CDH en GM zitten in de oppositie. "We hebben de ambitie om na de verkiezingen de grootste fractie te zijn", klinkt het.

GMH denkt dat de burgemeester leveren een haalbare optie is. De Lijst van de Burgemeester is immers uit elkaar gevallen. MR en FDF zullen apart naar de kiezer trekken. CDH en GM hebben samengeteld 7 zetels, 4 minder dan LB.

lees ook