File-ellende op Brusselse Ring opgelost

Een ongeluk op de Grote Buitenring in Jette heeft de ochtendspits rond Brussel helemaal in de war gestuurd. Op de Binnen- en Buitenring was het lang fileschuiven, net als op de invalswegen. Door het ongeluk liep de wachttijd op de Buitenring op tot maar liefst 3 uur.
Ook op de invalsweg A12 ging het erg moeizaam vanaf Londerzeel.

Om 7.15 uur vanmorgen botsten drie auto's op elkaar ter hoogte van Jette. Er vielen geen gewonden, maar door het ongeluk waren wel de linker- en middenrijstrook versperd.

Zwaar fileleed was het gevolg. Wie op de Buitenring reed, moest rekening houden met een file van Eigenbrakel tot Jette, dat is maar liefst 40 kilometer. De wachttijd liep er op een bepaald moment op tot 3 uur. Op de Binnenring was het door een kijkfile lang aanschuiven en ook op de invalswegen naar Brussel was het ellende troef.

De weg is rond 9.15 uur vrijgemaakt en het verkeer rijdt weer min of meer vlot in en rond de hoofdstad.