Huiszoekingen in hele land rond kasteelmoord

In het dossier rond de kasteelmoord hebben speurders van de federale politie van Brugge vanmorgen op verschillende plaatsen in het land huiszoekingen verricht. Twee mensen zijn opgepakt voor verhoor, maar zijn niet aangehouden.

Samen met hun Antwerpse collega's zijn de Brugse speurders op verschillende plaatsen binnengevallen, vooral in de streek rond Boom. Er zijn ook huiszoekingen geweest in Limburg, maar daar is geen exacte locatie van bekend. Het parket bevestigt, noch ontkent voorlopig de informatie over de huiszoekingen.

Er zijn nog heel wat vraagtekens in het dossier van de kasteelmoord. De speurders willen in de eerste plaats de uitvoerders van de moord vatten. De speurders zijn ook nog altijd op zoek naar het moordwapen en de wagen waarin het lijk vervoerd werd.

Op 31 januari verdween Stijn Saelens uit zijn huis, een kasteel in Wingene. 17 dagen later werd zijn lichaam teruggevonden in een bos in Maria-Aalter. Het lag vlak bij de chalet van een zestiger die sindsdien vastzit op verdenking van moord, net als de schoonvader en schoonbroer van Stijn Saelens. De drie zijn de opdrachtgevers of tussenpersonen in de moordzaak.

Zestiger voor de raadkamer

De zestiger die vastzit voor de kasteelmoord, is vanochtend voor de kamer van inbeschuldigingstelling in Gent verschenen. De man had beroep aangetekend tegen zijn verlengde aanhouding. Vorige week had de raadkamer de aanhouding van de man, van de schoonvader en schoonbroer van Saelens met drie maanden verlengd.