Jennifer Hudson in tranen tijdens proces

De Amerikaanse zangeres en actrice Jennifer Hudson heeft maandag tegen haar tranen moeten vechten tijdens haar getuigenis op het proces tegen de vermeende moordenaar van haar moeder, haar broer en haar neefje.

Jennifer Hudson werd als eerste getuige opgeroepen in het proces tegen William Balfour. Balfour is de ex-man van Hudsons zus en hij wordt beschuldigd van de moord op drie familieleden van Hudson, vier jaar geleden.

"Niemand wilde dat hij met haar zou trouwen. De manier waarop hij haar behandelde stond ons niet aan", zei de geëmotioneerde Hudson in de rechtszaal. Het proces zou nog een maand duren.

De 30-jarige Hudson brak door in de talentenjacht "American idol" in 2004. De zangeres bouwde ook een succesvolle filmcarrière uit. In 2007 won ze de Oscar voor beste vrouwelijke bijrol voor haar rol in de film "Dreamgirls".