Jessa-ziekenhuis Hasselt krijgt kwaliteitslabel

Het Jessa-ziekenhuis in Hasselt heeft voor de tweede keer een NIAZ-accreditatie gekregen, het kwaliteitslabel van het Nederlandse Instituut voor Accreditatie in de Zorg. Het is de eerste keer dat een Belgisch ziekenhuis voor een tweede keer het label krijgt.

Het label betekent dat het ziekenhuis "op reproduceerbare wijze een acceptabel niveau van kwaliteit van zorg voortbrengt". De accreditatie is vier jaar geldig.

Tien deskundigen uit de gezondheidszorg hebben eind november vorig jaar een week lang het ziekenhuis doorgelicht. Verschillende procedures werden onder de loep genomen, van opname tot ontslag in het ziekenhuis. Ook de patiënteninformatie en de veiligheid van de medische apparatuur werd bekeken.

Het Jessa-ziekenhuis telt 1.003 bedden, verspreid over de campussen Virga Jesse en Salvator in Hasselt en Sint-Ursula in Herk-de-Stad. Er werken 372 artsen en assistenten en 3.000 medewerkers. Het ziekenhuis is de op 1 na grootste werkgever in Limburg.