Krasse oude knarren kleuren Jazz Middelheim

De Italiaanse zanger en pianist Paolo Conte en Amerikaanse saxofonist Ornette Coleman zijn de meest opvallende nieuwe namen op de affiche van Jazz Middelheim in Antwerpen. Het festival vindt plaats van 16 tot en met 19 augustus.

Peter Toots Thielemans (bijna 90 jaar oud) stond al op de affiche van de 31e editie van Jazz Middelheim. Naast Paolo Conte en Ornette Coleman zijn ook de Belgische jazzmuzikant Jef Neve en het Britse talent Zara McFarlane ook van de partij zijn in Park Den Brandt.

De 75-jarige Paolo Conte is in vele genres thuis, maar jazz is nooit ver weg in zijn muziek. Hij is bekend van nummers als "Happy feet", "Max", "Hemingway" en "Sotto le stelle del jazz".

De 82-jarige Ornette Coleman wordt beschouwd als een van de grote vernieuwers van de jazzmuziek. Coleman is een van de grondleggers van de free jazz en werd tijdens zijn carrière al bekroond met Grammy Awards en de Pulitzer Prize voor muziek.

Jazz Middelheim vindt dit jaar plaats van donderdag 16 tot en met zondag 19 augustus. Ornette Coleman is de topact op de eerste festivaldag. Toots Thielemans sluit dag twee af en Paolo Conte is de afsluiter van dag drie. Op de slotdag van Jazz Middelheim mag de Afrikaanse pianist Abdullah Ibrahim de lichten doven.