Lykke Li en Band Of Skulls naar Pukkelpop

De organisatoren van Pukkelpop hebben een veertigtal nieuwe namen voorgesteld. Onder anderen Lykke Li (foto) Chase And Status en het herenigde Grandaddy staan op de affiche. Er wordt ook gewerkt aan een herdenkingsmonument voor de slachtoffers van de storm tijdens de vorige editie van het evenement.

Pukkelpop vindt dit jaar plaats van donderdag 16 augustus tot en met zaterdag 18 augustus. Foo Fighters, Björk, The Stone Roses, Bloc Party en The Black Keys hadden hun komst al bevestigd. Vandaag zijn een veertigtal nieuwe namen aan de affiche toegevoegd.

Op donderdag 16 augustus zullen onder meer Netsky, Bush, Apocalyptica, Tinie Tempah, Django Django, Mumbai Science en Bowerbirds het beste van zichzelf geven op de festivalweide.

Op de twee festivaldag is het uitkijken naar Lykke Li, Band Of Skulls, Grandaddy, Chase And Status, Goos, Niki & The Dove, Willy Moon en Yashin.

De laatste festivaldag op zaterdag 18 augustus zal opgevrolijkt worden met concerten van Foo Fighters, maar ook The Hives, The Cribs, A-Track, Diplo, Bob Mould, C2C, Howler, Ceremony en Jamie N Commons. Het volledige (voorlopige) programma van Pukkelpop 2012 staat op de website van het event.

De organisatoren werken achter de schermen nauw samen met de nabestaanden van de overleden slachtoffers van de storm van vorig jaar aan een herdenkingsmoment en een gedenkmonument. "Het is de uitdrukkelijke wens van alle betrokken partijen om dit in alle discretie te kunnen blijven verder doen", meldt de organisatie.