Nog meer Belgische namen mogen naar Cannes

Het Filmfestival van Cannes heeft nog een extra paar Belgische films toegevoegd aan zijn affiche. In de nevensectie Semaine de la Critique is het langspeelfilmdebuut van de Waalse cineast David Lambert geselecteerd.

Lambert is al jarenlang actief als scenarist en was met zijn eerste kortfilm "Vivre un peu" ook al te gast in Cannes. Zijn langspeeldebuut "Hors les murs" vertelt een tragische romance tussen twee homoseksuele muzikanten.

De Semaine de la Critique focust op nieuw talent. In de sectie worden enkel eerste en tweede langspeelfilms opgenomen. In haar vijftig jaar lange geschiedenis was deze nevensectie een opstapje voor grote namen als Ken Loach, Bernardo Bertolucci en Wong Kar Wai.

Ook in de nevensectie Quinzaines des Réalisateurs is een Belgische film opgenomen, de animatiefilm "Ernest et Célestine" van Stéphane Abier en Vincent Patar. Zij werden bekend met het veelgeprezen "Panique au village".