Oppositiepartij trakteert gemeenteraad

In Roeselare heeft oppositiepartij Groen het gemeentebestuur getrakteerd op een glaasje schuimwijn. Dat deed de partij omdat ze tevreden is dat fietsers vanaf nu in heel wat eenrichtingsstraten ook in de omgekeerde richting zullen mogen rijden.

“Wij hebben gevierd op de trappen van het stadhuis omdat er na tien jaar vraag en tien jaar druk nu eindelijk tweerichtingsverkeer voor fietsers in alle straten komt”, aldus Filiep Bouckenooghe van Groen.

Het tweerichtingsverkeer voor fietsers moest eigenlijk al acht jaar ingevoerd worden, maar het gemeentebestuur van Roeselare maakte er nooit werk van. Groen is dan ook blij dat de plannen nu eindelijk gerealiseerd worden. Vanaf juni zullen de verkeersborden worden aangepast.

Dat er in een aantal straten zoals de Grote Markt, de Ooststraat en de Noordstraat niet in beide richtingen gefietst mag worden omdat dat gevaarlijk zou zijn, vindt Groen niet meer dan normaal. “Gelukkig gebeurt het op een veilige manier”, zegt Bouckenooghe. 

lees ook