Senegal verlaagt prijzen van basisproducten

In het West-Afrikaanse land Senegal heeft de regering een akkoord bereikt met de belangrijkste organisatie van handelaars om de prijzen van basisproducten als rijst, olie en suiker te verlagen. Het gaat om de uitvoering van een kiesbelofte van de pas verkozen president Macky Sall.

De prijsverlaging is kleiner dan velen hadden verwacht, maar de regering zegt dat ze geen wonderen kan verrichten met een staatskas die zo goed als leeg is.

"De prijsverlaging betekent een winst van 12.000 franc CFA (18,29 euro, nvdr) per maand voor een gezin van vijf tot tien personen", zegt Jean-Pierre Deng van de consumentenorganisatie Union des consommateurs du Sénégal.

Het is de bedoeling dat de regering de handelaars gaat vergoeden voor hetgeen ze minder ontvangen door de lagere prijzen.