ST Ericsson Zaventem sluit: 85 mensen op straat

Het bedrijf ST Ericsson in Zaventem sluit de deuren. de 85 personeelsleden verliezen hun job. Het bedrijf maakt deel uit van een grote internationale groep die gisteren een herstructurering aankondigde.

Het bedrijf ST Ericsson maakt computerchips en is sinds 2009 een joint venture tussen het Frans-Italiaanse ST Microelectronics en het Zweedse Ericsson. Gisteren kondigde het bedrijf een internationale herstructurering aan waarbij 1.700 van de 6.000 jobs moeten verdwijnen. 

Een van de getroffen vestigingen is de afdeling in ons land, in Zaventem. "Gisteren heeft het topmanagement bevestigd dat er een voornemen bestaat om de vestigingen van ST Ericsson in Zaventem te sluiten", zegt personeelsdirecteur Roel Van der Poort .

"85 mensen zijn getroffen, van wie er 76 mensen voltijds werken in vast dienstverband. De bonden en de ondernemingsraad zijn gisteren ingelicht, maar het hele proces van informatie en consultatie met hen is nog maar net begonnen."