Tweede wielertoerist uit Genk is ook overleden

Vannacht is een tweede wielertoerist overleden van het verkeersongeluk in Genk gisteren. Een 73-jarige automobilist was ingereden op het groepje wielertoeristen, één man stierf ter plaatse. Het parket maakte bekend dat de bestuurder niet gedronken had en niet te snel aan het rijden was.

De man botste in de Transportlaan tegen een boompje en schoof daarna het fietspad op. Net op dat moment kwam er een groepje van 4 wielertoeristen voorbij. Een van hen, een 75-jarige man uit Heusden-Zolder overleed ter plaatse, één persoon was in levensgevaar. Hij is vannacht in het ziekenhuis overleden.

De twee andere fietsers raakten zwaargewond, maar zijn niet in levensgevaar. De 73-jarige autobestuurder werd in shock naar het ziekenhuis gebracht. Pas als hij ondervraagd is, kan er meer duidelijkheid komen over wat precies is gebeurd.

Het parket heeft ondertussen wel al wat meer uitleg gegeven over het ongeluk. De bestuurder zou niet gedronken hebben en hij reed ook niet te snel. Wat dan wel het ongeluk heeft veroorzaakt, is niet duidelijk.