Volgens Bpost zijn de verkiezingen op 12 oktober

Bpost, vroeger De Post, heeft alle gemeenteraadsleden in ons land een reclamefolder over de verkiezingen gestuurd, met een verkeerde verkiezingsdatum. Volgens Bpost trekken we op vrijdag 12 oktober naar de stembus, in plaats van zondag 14 oktober.

"Een begrijpelijke fout", vertelt Fred Lens, de woordvoerder van Bpost. "Vrijdag 12 oktober, dat is de laatste operationele dag van de post voor de verkiezingen. Met andere woorden: dat is de laatste dag waarop onze postbodes verkiezingsflyers bij mensen kunnen bezorgen."

Alle gemeenteraadsleden in ons land kregen de flyer, dat zijn in totaal meer dan 7.000 verkozenen. "Maar we gaan de flyer niet opnieuw drukken", aldus Lens. "De boodschap die we willen vertellen is duidelijk: we zijn een goede partner voor uw verkiezingsdrukwerk. Voor de rest denken we dat lokale mandatarissen niet in de war zullen geraken door de foute datum."

lees ook