Vrouw wint 2 keer lottopot in 1 dag

Hoeveel geluk kan een mens hebben? Virginia Fike uit de Amerikaanse staat Virginia won maar liefst 2 keer met de loterij op 1 dag.

Fike had 2 lottobiljetjes gekocht in de hoop de lottopot van 80 miljoen dollar te winnen. Toen ze haar moeder bezocht in het ziekenhuis hoorde ze daar op televisie dat er niemand op de 6 juiste had gegokt.

"Er waren wel 2 winnaars met 5 juiste cijfers, vertelden ze. Ik zei nog tegen mijn moeder: "Zou het niet geweldig zijn, mochten wij het zijn"", zegt Fike op ABC News. Eenmaal thuis ontdekte ze dat zij effectief de 2 winnende biljetten had, goed voor 2 keer 1 miljoen dollar.

"Ik had de cijfers gebaseerd op de verjaardagen van mijn ouders en hun leeftijden in die tijd gedeeld door het jaar waarin ze getrouwd waren", legt ze haar nogal ingewikkelde strategie uit. "Ik speel gewoon graag op de lotto, zeker als ik het geld heb."

Ook de winkeluitbater waar ze haar biljetjes kocht, mag zich in de handen wrijven. Hij krijgt een bonus van 20.000 dollar.

lees ook