28 nieuwe "fietsstations" in Anderlecht

In de Brusselse gemeente Anderlecht zijn vandaag 28 nieuwe "fietsstations" van Villo geopend. Het fietsdeelsysteem zit in een grote uitbreidingsfase, in totaal zullen er 140 nieuwe stations komen en worden heel wat bestaande stations uitgebreid. De capaciteit zal worden verdubbeld.

Mensen met een "Villo"-abonnement kunnen op verschillende plaatsen in Brussel een fiets nemen uit een fietsstation. Die moeten binnen het half uur weer teruggeplaatst worden in een station naar keuze.

In de eerste fase werden in de centraal gelegen Brusselse gemeenten 180 stations en 2.500 fietsen geplaatst. Het systeem bleek een groot succes met ondertussen al meer dan 27.000 abonnees.

Maar dat succes bracht ook negatieve zaken met zich mee. Gebruikers klagen vaak over lege of volle stations. Daarom werd een tweede fase voorgesteld die de capaciteit van "Villo" moet verdubbelen.

In 2013 moet deze fase afgerond zijn, het eerste zichtbare resultaat werd vandaag ingehuldigd in Anderlecht. In totaal heeft die gemeente nu 33 fietsstations.