“De vloer” verdeelt politiek landschap in Herent

Herent ligt wakker van de uitbreiding van tennisclub "De Vloer". Oppositiepartij CD&V vindt de aanpak van het dossier de Vlaamse politiek onwaardig. SP.A-schepen De Clercq heeft het over een "misverstand", maar de stilstand blijft en houdt de gemeente in zijn greep.

Uitbater Wouter Stoefs van de Herentse tennisclub “De Vloer” vroeg op 10 februari via een geschreven verzoek de uitbreiding van tennispleinen aan bij het gemeentebestuur. Na een informele bevestiging begon hij met de grondwerken. Eind maart werden de werken stilgelegd door de gemeente.

“Nu zijn er enkel verliezers”, vindt lijsttrekker Philippe Scheys (CD&V). Zijn partij is ontevreden met de gang van zaken. Er worden voorlopig geen tennisballen geslagen in “De Vloer” en de meerderheid onderneemt geen actie. “Gisteren was er een speciale commissie”, gaat Scheys verder, “alle betrokken partijen waren aanwezig en het punt werd gewoon stilgezwegen.”

Vooral bevoegd schepen Jo De Clercq (SP.A, foto bovenaan) krijgt het hard te verduren. De Clercq gaf immers “informeel toestemming” aan de uitbater om met de uitbreiding te beginnen. Het probleem is de bufferzone met de omwonenden. Die zone, tussen tennisplein en buren, zou volgens het ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) steeds vijftien meter moeten bedragen. Door de uitbreiding van de tennisclub zou dat maar vijf meter zijn.

De Clercq ontkent dat de commissie van gisterenavond gepland was om een beslissing in het dossier “De Vloer” te nemen. “Het was een misverstand”, zegt de SP.A-schepen. “We wachten nog op een antwoord van minister Muyters om het RUP te herzien en aan te passen.” Volgens De Clercq is er dus nooit expliciet gezegd dat het onderwerp in de commissie behandeld zou worden.

CD&V hoopt in ieder geval dat er nog een beslissing wordt genomen voor de stembusgang op 14 oktober. Burgemeester Willy Kuijpers (WIJ) blijft achter zijn schepen staan en doet voorlopig geen uitspraken. Scheys hekelt van zijn kant het voortdurend stilzwijgen van de meerderheid. “Dit is Vlaanderen onwaardig, de democratie wordt hier met de voeten getreden.”

lees ook