"Door versterking kunnen we korter op de bal spelen"

De politie pakt sinds twee weken steeds meer mensen op in de Brusselse trein- en metrostations. Sinds de dood van een MIVB-controleur worden er meer agenten ingezet op het Brusselse openbaar vervoer, en dat laat zich voelen in het aantal arrestaties.

De voorbije week waren er gemiddeld 18 arrestaties per dag, in dezelfde periode vorig jaar waren dat er 7. "Door die versterking kunnen we veel korter op de bal spelen op het terrein", zegt Steven Meert van de christelijke vakbond.

"We zijn veel sneller aanwezig als er incidenten geweest zijn, waardoor we veel sneller mensen kunnen aanhouden. Dankzij de camerabeelden en het feit dat we nu mensen hebben om die beelden snel te analyseren en mee te geven aan mensen op het terrein, kunnen we dikwijls nog daders herkennen."