"Maddie McCann mogelijk nog in leven"

De Britse politie Scotland Yard wil het onderzoek naar het verdwenen Britse meisje Madeleine McCann opnieuw opstarten. Volgens de Britse speurders is het meisje mogelijk nog in leven. Maddie McCann verdween in 2007 tijdens een vakantie in Portugal.

Scotland Yard vraagt aan het Portugese gerecht om de zoektocht naar Maddie McCann opnieuw op te starten. Ze heeft redenen om te geloven dat het meisje toch nog in leven is. De Britse politie heeft ook een nieuwe foto uitgegeven waarop te zien is hoe McCann er ondertussen zou uitzien (grote foto).

Het onderzoek werd in mei vorig jaar nieuw leven ingeblazen. Dat gebeurde onder druk van de ouders van het meisje en premier David Cameron.

Het meisje verdween in 2007 spoorloos tijdens een vakantie met haar familie in de Portugese badplaats Praia da Luz. Ze zou toen net 4 jaar worden. De politie en de ouders startten een wereldwijde zoektocht, maar dat leverde tot nu toe geen resultaat op. Even werden ook de ouders van het meisje geviseerd door het Portugese gerecht.