"Meisjes zijn klaar voor huwelijk vanaf 10 jaar"

"Meisjes zijn klaar voor het huwelijk als ze 10 of 12 jaar oud zijn." Dat heeft de Saudische grootmoefti, een invloedrijke geestelijke, verklaard.
De grootmoefti leidt een dienst naar aanleiding van het einde van de Ramadan.

Sjeik Abdul-aziz al-Sheikh verzet zich tegen de verhoging van de minimumleeftijd voor het huwelijk. In Saudi-Arabië gaan stemmen op om die leeftijd vast te leggen op 25 jaar. Dat zou onder meer komen door de internationale druk.

De grootmoefti, die een groot moreel gezag heeft in Saudi-Arabië, blijft erbij dat meisjes "klaar zijn voor het huwelijk vanaf 10 jaar".

"Wie de huwelijksleeftijd wil verhogen, slaat de bal mis. Onze moeders en grootmoeders zijn getrouwd toen ze nog geen 12 jaar waren. Een goede opvoeding stoomt een meisje klaar om alle plichten uit te voeren die bij het huwelijk horen."