Designer Jean-Paul Gaultier in jury Cannes

De Franse modeontwerper Jean-Paul Gaultier zal deel uitmaken van de jury van het prestigieuze filmfestival van Cannes. Dat heeft Thierry Frémaux, de directeur van het filmfestival, vandaag bekendgemaakt.

Frémaux benadrukte dat een jurylid niet noodzakelijk in de filmwereld actief hoeft te zijn, zolang hij of zij maar een "cinefiel" is. Hij voegde er ook aan toe dat Jean-Paul Gaultier al meerdere keren outfits heeft ontworpen die gebruikt werden in films van de Spaanse regisseur Pedro Almodóvar.

Eerder werd al bekendgemaakt dat de Italiaanse acteur en regisseur Nanni Moretti voorzitter is van de jury die de Gouden Palm uitreikt.

Thierry Frémaux bevestigde vandaag ook de aanwezigheid van de Schotse acteur Ewan McGregor in de jury. Andere juryleden zijn de Duitse actrice Diane Kruger, de Franse actrice Emmanuelle Devos, de Haïtiaanse regisseur Raoul Peck en de Amerikaanse regisseur Alexander Payne.