Drietal zet bloemen buiten en pinguïn Dirk binnen

Het verhaal lijkt zo weggelopen uit de film "The hangover", maar wat drie vrienden uit Wales is overkomen in Queensland is wel degelijk waar. Tijdens een nachtje uit drongen ze binnen bij Sea World Australië, zwommen ze tussen de dolfijnen én namen ze een pinguïn mee naar hun hotelkamer.
Het eerste ding dat de drie vrienden ontdekten op hun hotelkamer, was pinguïn Dirk.

Wereldwijd wordt aandacht besteed aan de actie van de drie Welshmen. Hun avontuur lijkt ook verdacht veel op de film "The hangover", waarin vier vrienden naar Las Vegas trekken en 's ochtends wakker worden met een tijger in hun hotelkamer. Het eerste dier dat de drie vrienden uit Wales ontdekten was, gelukkig voor hen, geen tijger, maar wel een vrolijk rondlopende pinguïn die luistert naar de naam "Dirk."

Dirk hadden ze de nacht voordien ontvoerd uit zijn verblijfplaats in Sea World. Omdat ze zich niets meer van hun daden herinnerden, waren ze bijzonder verrast met de aanwezigheid van Dirk. Zó verrast zelfs dat ze filmpjes maakten van het dier, waarna ze de beelden op Facebook plaatsten. Door die laatste daad was het voor de politie een koud kunstje om de drie ontvoerders op te sporen en te arresteren.

Voor ze gearresteerd werden, hadden de drie Welshmen Dirk vrijgelaten in vaarwater. Daar werd het dier door een voorbijganger gered terwijl hij door een hond achterna werd gezeten. Dirk was compleet uitgeput toen hij herenigd werd met Peaches, zijn partner, maar inmiddels is hij helemaal bekomen van zijn avontuur.

Voor de drie vrienden krijgt dat avontuur nog een staartje. Ze worden voorgeleid op beschuldiging van inbraak, diefstal en het onrechtmatig in bezit hebben van een beschermde diersoort. "Het was een slechte grap", bekennen ze nu. Eén van hen zegt het volgende: "Alles wat die nacht is gebeurd, is wazig", aldus Rhys Jones in een interview op de Australische televisie. "Ik wil mij excuseren tegenover Sea World voor de geleden schade. Gelukkig stelt Dirk het goed nu."

lees ook