Ex-kabinetschef van PS-ministers beschuldigd van corruptie

De Brusselse onderzoeksrechter Jean-Claude Vanespen heeft een gewezen PS-kabinetschef in beschuldiging gesteld wegens valsheid in geschrifte. Dat schrijft De Morgen. De ex-kabinetchef van PS-ministers Charles Piqué en Marie Arena zou gesjoemeld hebben met Europese subsidies.

De zaak gaat over de Europese subsidies die de Brusselse gemeenten krijgen via het federale niveau. Die subsidies zijn een compensatie voor de organisatie en de veiligheidsbewaking van de Europese toppen in de hoofdstad.

De ex-kabinetschef was als schepen in Sint-Gillis verantwoordelijk voor ruimtelijke ordening en veiligheidscontracten. Justitie verdenkt hem ervan valse overuren te hebben gefactureerd om ze daarna te laten uitbetalen met Europees geld.

"Ik heb altijd voor de bevolking gewerkt"

De ex-kabinetschef noemt de beschuldigingen onterecht en voelt zich in zijn kruis getast. "Mijn collega's en ik hebben altijd voor de bevolking gewerkt. Er is geen sprake van persoonlijke verrijking. Er bestaat alleen verwarring over de manier waarop we de overuren hebben berekend met ons computersysteem", laat hij weten. Het gaat over 79.000 euro, zegt hij nog.