Jack White schrijft muziek voor "The Lone Ranger"

De Amerikaanse zanger en muzikant Jack White werkt aan de soundtrack van de langspeelfilm "The Lone Ranger". Johnny Depp speelt de hoofdrol in de filmadaptatie van de populaire Amerikaanse televisieserie uit de jaren 50.

Disney wil de Amerikaanse box office volgend jaar bestormen met de verfilming van "The Lone Ranger". De figuur Lone Ranger debuteerde in de jaren 30 in een hoorspel en werd bijzonder populair in de gelijknamige tv-serie uit de jaren 50. Een bekende quote van de Lone Ranger is "hiho Silver".

"Pirates of the Caribbean"-cineast Gore Verbinski regisseert "The Lone Ranger". Het wordt de zoveelste samenwerking van Verbinski met Johnny Depp, die in "The Lone Ranger" de rol van Tonto vertolkt. Tonto is de sidekick van de Lone Ranger, een rol van Arnie Hammer.

Jack White is bekend van The White Stripes, The Raconteurs en The Dead Weather. Vandaag heeft hij een solo-cd uit: "Blunderbuss". In 2008 zong hij met Alicia Keys het Bondlied "Another way to die" in "Quantum of solace".