Nieuwe dvd "Witse" ook voor blinden en slechtzienden

Op vrijdag 27 april komt de negende en laatste reeks van "Witse" uit op dvd. Het is de eerste dvd van een VRT-fictiereeks met audiodescriptie, een techniek die film toegankelijk maakt voor blinde en slechtziende gebruikers.

Audiodescriptie is een techniek waarbij een verteller een audiovisueel verhaal herschept tot een even interessant en aangrijpend auditief verhaal.

"Audiodescriptie is in de eerste plaats bedoeld voor blinde en slechtziende gebruikers, maar ook mensen die de ondertiteling moeilijk kunnen lezen of moeite hebben om het verhaal te volgen door snelle beeldwisselingen, kunnen er baat bij hebben", luidt het.

Het negende seizoen van "Witse" werd van januari tot april uitgezonden op Eén. Gemiddeld keken zo'n 1.600.000 mensen naar het laatste seizoen van de misdaadserie.