Opnieuw stoffelijke resten gevonden in Merkem

Speurders hebben in Merkem een romp gevonden. Ze vermoeden dat het gaat om resten van Jean Hyde, een man uit Gent die acht jaar geleden verdween. Gisteren werden er op dezelfde plaats ook menselijke beenderen gevonden.

Het terrein dat onderzocht wordt is eigendom van Christian Fobe. Die man zit levenslang in de cel omdat hij een loodgieter om het leven bracht. Anderhalve maand voor die moord ging de 71-jarige Jean Hyde langs bij Fobe. Daarna werd hij nooit meer gezien, maar zijn laptop werd wel bij Fobe thuis gevonden.

De beenderen die gisteren gevonden werden, lagen vlak naast een oude granaat en kunnen dus evengoed van een oorlogsslachtoffer zijn. Maar Alain Remue, van de cel Vermiste Personen, hoopt dat de romp die nu gevonden is, die van Hyde is. "Dat kunnen we nog niet met zekerheid zeggen", vertelt hij aan Radio 2 West-Vlaanderen. "Eerst zal de wetsdokter zijn werk moeten doen."

De verdwijningszaak is al acht jaar oud maar enkele agenten die nieuw waren in de zaak, bekeken het dossier onlangs nog eens, waarna de zoekactie werd hervat.