Tv-makers stappen over naar uitgeverij

Peter Quaghebeur (foto), voormalig directeur-generaal van de Vlaamse Mediamaatschappij (VMMa) en Erwin Provoost, algemeen directeur van het productiehuis Eyeworks België, gaan vanaf 1 juni aan de slag bij WPG Uitgevers België.

WPG Uitgevers, een groep van multimediale bedrijven in België en Nederland, meldt in een persbericht dat de televisiemakers Peter Quaghebeur en Erwin Provoost de overstap maken naar de uitgeverij.

Peter Quaghebeur was tot vorige zomer directeur-generaal bij de Vlaamse Mediamaatschappij, de moedermaatschappij van onder meer VTM en 2BE. Vanaf 1 juni neemt hij de algemene leiding van WPG Uitgevers in België op zich.

Erwin Provoost (foto in tekst) zal zich focussen op het uitbouwen van de audiovisuele afdeling van de groep. Provoost is bekend als producent van langspeelfilms zoals "De zaak Alzheimer" en "Ben X", maar ook van fictiereeksen als "Flikken" en "Windkracht 10".

Algemeen directeur van WPG Uitgevers, Koen Clement, legt uit dat het papieren en het digitale boek erg belangrijk blijven voor het bedrijf, maar dat het uitkijkt hoe het anders kan. Concreet zal de uitgeverij nauw samenwerken met productiehuizen.

WPG is de groep achter onder meer Manteau, Standaard Uitgeverij en De Bezige Bij. Bij het bedrijf werken zo'n 760 mensen.