Vonnis ouders eremoordzaak vernietigd

Het Hof van Cassatie heeft het vonnis vernietigd tegen de ouders van Sadia Sheikh. Het meisje werd door haar familie vermoord omdat ze niet wilde trouwen met een neef uit Pakistan. De advocaten van de ouders gaan een verzoek indienen dat de invrijheidstelling van hun cliënten vraagt.

Volgens het openbaar ministerie was die motivatie onvoldoende ontwikkeld en kon er niet uit besloten worden dat er sprake was van actieve participatie zoals dat moet van het strafrecht.

In december vorig jaar heeft het hof van assisen in Bergen de vader van Sadia Sheikh tot 25 jaar cel veroordeeld voor de eremoord op zijn dochter. De moeder kreeg 20 jaar cel, de broer - die de trekker overhaalde - 15 jaar en de zus 5 jaar. De zaak verhuist nu naar het hof van assisen van Namen.