"Iemand heeft afluisterpraktijken weggemoffeld"

De Britse onderzoekscommissie naar het afluisterschandaal bij de tabloid News of the World heeft geen schuldbekentenissen te horen gekregen van eigenaar Rupert Murdoch en zijn zoon en bestuurder James Murdoch. Allebei ontkennen ze op de hoogte te zijn geweest van de afluisterpraktijken op de redactie van de krant.

Maandag verscheen James Murdoch voor de Leveson-commissie in Londen. Vandaag verscheen Rupert Murdoch voor de tweede dag op rij voor de onderzoekscommissie.

De Australische mediamagnaat Rupert Murdoch herhaalt dat hij niets afwist van het afluisterschandaal bij zijn tabloid News of the World. Volgens Murdoch heeft iemand binnen zijn groep het bestaan van telefoontaps bij News of the World verborgen gehouden voor de leiding van zijn persimperium.

"Wij zijn het slachtoffer geworden van iemand die de bewijzen heeft weggemoffeld", zei Murdoch donderdag. Zijn zoon James Murdoch verkondigde maandag net als zijn vader dat hij het niet wist. De tabloid werd opgedoekt na het uitbreken van het afluisterschandaal. De familie Murdoch heeft vandaag wel nog de tabloid The Sun in handen.