"Ik heb onmiddellijk de schuld op mij genomen"

Eergisteren bracht de Amerikaanse president Obama een onverwacht bezoek aan Boulder, Colorado. Voor eerstejaarsstudente Kolbi Zerbest de gelegenheid om de president eens van dichtbij te ontmoeten. Toen dat uiteindelijk lukte, riep de president plots: "Oh, kijk, je hebt me! Het is raak!" Zerbests bekertje met gemengd fruit en muesli was op zijn broek terechtgekomen. "Excuses, excuses", riep de studente terug. Obama: "Ik plaag je maar." "Een dag om nooit te vergeten", zei Zerbest gisteren.

Op de beelden was verder te zien hoe Obama met een doekje de brij -verkeerdelijk werd aanvankelijk aangenomen dat het om yoghurt ging- van zijn broek wegveegt, terwijl hij met Zerbest blijft praten: "Je hebt nu een sterk verhaal te vertellen. Je kan zeggen dat je yoghurt op de president en zijn veiligheidsmensen gemorst hebt." "Ik ben beschaamd dat het mij overkomen is, maar het is ook prettig. The pleasure is all mine", reageert Zerbest nog.

Gisteren deed ze het verhaal nogmaals in het praatprogramma Today Show: "De veiligheidsdienst had ons iets dichter naar Obama gebracht en daarna was het rustig afwachten tot hij voorbijkwam."

"Juist op het moment dat ik hem een hand gaf, stampte een paparazzo het bekertje dat ik op de grond had gezet tegen de president. Omdat het mijn beker was, heb ik onmiddellijk de schuld op me genomen. Technisch gezien was het mijn fout, want ik had die beker daar gezet. Maar ik was zeker niet degene die hem op de president deed belanden, zoals in sommige berichten te lezen was."

"Het meeste van wat in de beker zat belandde op mij, op de grond en op een veiligheidsagent. Maar er kwam dus ook wel iets terecht op zijn broek. Ik verwachtte dat hij die brij ervan af zou schudden, maar de president begon er echt over te converseren met mij. Het was heus wel spannend om enkele minuten met hem te praten."

lees ook