"Niet alleen machtsmisbruik door Jos Ghysen"

Sigrun Jorissen heeft op TV Limburg gemeld dat niet alleen Jos Ghysen zijn macht misbruikte bij Omroep Limburg. Jorissen werkte van 1989 tot 2002 voor de openbare omroep. "Ik heb het zelf aan den lijve ondervonden", zegt Jorissen.

Sigrun Jorissen zegt niet verbaasd te zijn dat het verhaal van Jos Ghysen naar buiten komt. "In de tijd dat ik daar begon, hing die sfeer daar nog steeds. Ik heb het zelf aan den lijve ondervonden, niet met Jos Ghysen, maar met een andere collega. Hij misbruikte zijn macht, hij intimideerde mij en hij nam me apart en zei dat ik thuis niet mocht spreken over wat hij tegen me zei", zegt Jorissen op TV Limburg.

Ze treedt in het interview Paula Sémer bij, die het gisteren had over een cultuur van machtsmisbruik bij de toenmalige BRT. "Je leefde er mee en zorgde dat je het een plaats kon geven. Je ging niet je carrière opgeven", aldus Jorissen.

Sigrun Jorissen ging zich inzetten voor Pandora, een organisatie van mishandelde vrouwen, en voor de Vrouwenraad. Ze is tevreden dat er tegenwoordig procedures zijn voor ongewenst seksueel of grensoverschrijdend gedrag. "Er is al een hele weg afgelegd, maar we zijn er nog lang niet."