Audenaert mikt opnieuw op absolute meerderheid

Remi Audenaert wil de sjerp nog lang niet afstaan in Sint-Gillis-Waas. Audenaert heeft met zijn partij een absolute meerderheid in de Waaslandse gemeente. Samen met het voltallige schepencollege beoogt hij dus hetzelfde resultaat.

"We hebben al heel wat kunnen realiseren, maar er staan natuurlijk nog wat projecten op stapel", zegt Audenaert. Het gemeentebestuur kon ook twee jaar op rij de belastingen in de gemeente verlagen. "En ik wil ze zeker niet terug doen stijgen."

Audenaert kijkt vooruit op de uitdagingen die de gemeente nog te wachten staan. "Een brandweerhervorming is noodzakelijk en onze politiezone moet fusioneren met het korps van Beveren." De burgemeester is ambitieus en wil uiteraard met dezelfde ploeg verder besturen.

Maar de burgemeester beseft dat hij nog geen gewonnen spel heeft. De partij heeft wel een trouwe achterban, maar of CD&V haar absolute meerderheid kan behouden wil Audenaert niet gezegd hebben. "De verkiezingen zijn een zesjaarlijks examen, de kiezer heeft het laatste oordeel."

lees ook