Babyboom in Planckendael

De lente brengt blijkbaar heel wat kriebels teweeg in dierenpark Planckendael. Deze maand werden er al elf nieuwe dieren geboren, waaronder een babykameel. Maar liefst 50 dierenkoppeltjes verwachten nog jongen.

Drukke tijden voor de ooievaars in Planckendael. Deze maand brachten ze al een babykameel, een watoessikalf, drie algazellen, vier mara's en twee witgezichtpenseelaapjes.

Vooral het kameelkalf is opmerkelijk, want het is al 11 jaar geleden dat er in Planckendael een kameel geboren werd.

Dat het wattoesirund een kalf kreeg (kleine foto) was een verrassing. Runderen zijn sowieso niet de magerste en niemand had opgemerkt dat Zita (zo heet de mama) zwanger was. De stier die haar gedekt heeft, was 1 jaar en 2 maanden oud, terwijl stieren normaal pas een half jaar later geslachtsrijp zijn.

Algazellen zijn in het wild uitgestorven, ook hun geboorte is dus extra goed nieuws