Bedrijfsleider Bruno Buyse trekt N-VA-lijst Heusden-Zolder

Het partijbestuur van de N-VA-afdeling van Heusden-Zolder koos Bruno Buyse als lijsttrekker. De bedrijfsleider gelooft sterk in de kansen van de N-VA-afdeling om de grootste partij van Heusden-Zolder te worden.

Verandering. Dat is het centrale woord in zowel de nationale als de lokale N-VA-slogan, ook in Heusden-Zolder. “Heusden-Zolder is toe aan verandering, iets waar Bruno voor kan zorgen volgens ons. Hij heeft de juiste leiderschapskwaliteiten”, zegt Ann Leyssens, voorzitter van N-VA Heusden-Zolder, over haar nieuwe lijsttrekker.

Buyse was in de jaren tachtig al eens gemeenteraadslid in Leuven voor het toenmalige Agalev en is dus geen beginneling in lokale politiek. Als bedrijfsleider van verschillende bouw- en ontwikkelingsprojecten kwam Buyse de laatste jaren bovendien frequent in contact met het gemeentebestuur van Heusden-Zolder.

“Uit de samenwerking met de gemeente, weet ik dat bepaalde dingen beter anders aangepakt kunnen worden”, aldus kandidaat-burgemeester Buyse. Hij wil zijn jarenlange ervaring als bedrijfsleider gebruiken om Heusden-Zolder meer coherent te besturen en rendabel te maken.

Over de andere plaatsen op de lijst en het concrete partijprogramma wordt nog niets gelost. “Aan de lijstvorming en programmapunten wordt momenteel volop gewerkt”, zegt voorzitster Leyssens daarover.

Dynamisch

Dat naast Bruno Buyse, ook ex-schepen Lode Schops en eerste schepen Mario Borremans de N-VA-lijst versterken, raakte wel al bekend. Vooral die laatste is een opvallende aanwinst. Schepen Borremans stond in 2006 nog op de CD&V-Plus-lijst van Sonja Claes maar zit sinds het najaar van 2011 als onafhankelijke in het schepencollege.

“Ik heb even overwogen te stoppen met politiek maar door de vele steunbetuigingen wil ik nog verder doen. Na een korte beraadslaging heb ik dan voor de dynamische groep van N-VA gekozen”, zegt Borremans daarover.

“Zowel Mario Borremans als Lode Schops hebben door hun goede werk in het verleden een achterban die ze met zich meebrengen”, zegt lijsttrekker Buyse. “Mede door hun komst naar N-VA geloof ik sterk in onze kansen om met N-VA de grootste partij te worden in Heusden-Zolder. Hopelijk betekent dat ook dat we in de meerderheid zullen zitten. We willen met N-VA echt kunnen wegen op het beleid”, aldus de kandidaat burgemeester.

lees ook