Beel ontwerpt nieuw kantorencomplex in Berchem

Architect Stéphane Beel heeft een gigantisch kantorencomplex in Berchem ontworpen. Het complex komt in de plaats van het vroegere postsorteercentrum Antwerpen X, dat wordt afgebroken.
Een simulatiebeeld van het project

Het nieuwe complex langs de Antwerpse ring zal bestaan uit 10 grote gebouwen rond een centraal binnenplein, met kantoren waar plaats is voor 5.000 werknemers, een restaurant, winkels, een fitness en een evenementenzaal. Al over 2 jaar zouden de eerste kantoren klaar moeten zijn.

Hoewel er in de buurt van het station in Berchem heel wat kantoren leeg blijven staan, vreest projectontwikkelaar Iret niet voor leegstand. "Door zijn unieke ligging aan het station van Berchem zijn we ervan overtuigd dat het inspeelt op de actuele behoefte dat een auto niet meer nodig is om naar het werk te komen", klinkt het.