Beeldhouwer George Minne heeft online museum

De Gentse beeldhouwer George Minne (1866-1941) heeft voortaan ook een virtueel museum. Het gaat om de derde thematische website van de Vlaamse Kunstcollectie, de koepel van kunsthistorische musea in Vlaanderen.

De kunstwerken van George Minne zijn online bijeengebracht op de website www.georgeminne.be. Het gaat om ruim 680 werken uit de collecties van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen (KMSKA), het Museum voor Schone Kunsten in Gent (MSK) en het Groeningemuseum in Brugge.

Ook de collectie van het Museum van Deinze en de Leiestreek komt aan bod en er werden beeldhouwwerken uit de publieke ruimte toegevoegd. Dat staat te lezen in een persbericht van Vlaams minister van Cultuur Joke Schauvliege (CD&V).

"Via nieuwe media bereiken we een publiek dat zelden of nooit in onze musea komt en worden deelcollecties ontsloten die in onze musea niet voor het publiek toegankelijk zijn of verborgen blijven in museumdepots", klinkt het.

De website over George Minne is al de derde thematische website van de Vlaamse Kunstcollectie, die eerder al online musea lanceerde over James Ensor en de Vlaamse primitieven. De Vlaamse Kunstcollectie werkt nu ook aan websites over onder meer de barok in de Zuidelijke Nederlanden en over het modernisme.