De Bethune uit Kortrijk trekt provincielijst CD&V

Jean de Bethune uit Kortrijk trekt op 14 oktober de CD&V-lijst voor de provincieraadsverkiezingen in Zuid-West-Vlaanderen. De Bethune is momenteel voorzitter van de West-Vlaamse provincieraad.

De CD&V-lijst voor de provincieraadsverkiezingen in Zuid-West-Vlaanderen is rond: op één staat Jean de Bethune, de huidige provincieraadsvoorzitter in West-Vlaanderen. De Bethune is ook schepen in Kortrijk.

De Bethune wordt gevolgd door Eliane Spincemaille uit Zwevegem en Claude Croes uit Deerlijk. Spincemaille zit momenteel in de provincieraad en is ook schepen in Zwevegem. Ook Croes heeft al ervaring in de provincieraad en is ook burgemeester in Deerlijk. De lijstduwer is Yves Debaere, die twee jaar geleden van Wevelgem naar Kortrijk verhuisde. Ook hij is al provincieraadslid.

De provincieraadsverkiezingen zullen deze keer iets anders verlopen dan de vorige verkiezingen in 2006. De kiesomschrijvingen Harelbeke, Menen-Wevelgem en Kortrijk zijn namelijk samengebracht tot één groot kiesdistrict. Er zullen ook minder provincieraadsleden verkozen worden in West-Vlaanderen: 72 in plaats van 84.

lees ook