De Lijn moet 11 miljoen euro extra besparen

De Vlaamse vervoersmaatschappij De Lijn moet dit jaar nog 11 miljoen euro extra besparen. Dat heeft te maken met het feit dat eerder goedgekeurde besparingsmaatregelen later ingaan dan aanvankelijk was gepland.

Het was al bekend dat De Lijn dit jaar 60 miljoen euro moest vinden. De maatschappij gaat onder meer voor ruim 42 miljoen besparen op de dienstverlening.

Omdat veel belangrijke maatregelen pas later dit jaar kunnen ingaan, is er nog een extra gat van 11 miljoen. "Dat beketent inderdaad dat we de jaarwaarde van de maatregelen in 2012 niet ten volle zullen realiseren", geeft topman Roger Kesteloot toe.

Volgens de Lijn kan het gat gedicht worden met eenmalige maatregelen. Meer details daarover geeft De Lijn niet.

Voor volgend jaar zou er geen probleem zijn.