Dringend gezocht: duizenden ICT’ers

In ons land staan momenteel meer dan 9.000 vacatures in de ICT-sector open. Volgens technologiefederatie Agoria is er nog steeds een groot tekort aan ICT’ers. Nochtans zijn er de afgelopen 5 jaar 20.000 werknemers met een ICT-functie bijgekomen.

Volgens Agoria is het heel moeilijk om geschikt personeel te vinden. De technologiefederatie wil daarom de sector promoten bij jonge en oude werknemers en werklozen.

Agoria vindt dat het chronische tekort een bedreiging vormt voor de economie. “Moesten al die vacatures vandaag ingevuld worden, dan zou het bruto binnenlands product van ons land een miljard meer bedragen”, zegt Christian Vanhuffel van Agoria. “Het draait hier niet alleen om werkgelegenheid maar ook om de welvaart die gecreëerd wordt. Die problematiek zal niet van de ene op de andere dag opgelost raken.”

Vandaag riep premier Elio Di Rupo (PS) jongeren ook op om wetenschappen of ingenieur te gaan studeren.