Gouden Duim voor precampagne “Wingene change”

JONGCD&V-Nationaal heeft de precampagne “Wingene change” van JONGCD&V Wingene-Zwevezele beloond met de Gouden Duim, een jaarlijkse prijs voor verdienstelijke JONG CD&V-afdelingen.

JONGCD&V Wingene-Zwevezele begon de precampagne “Wingene change” in september 2011 met het plaatsen van grote borden aan de kant van de weg. Op de borden stonden boodschappen zoals “ik wil dEUS elke zondag in de kerk” en “geen plaats voor Big Brother in deze straat”, in een straat waar bewakingscamera’s hingen.

Op de borden stond ook de link naar de website “Wingene change”. Op die website verzamelde JONGCD&V Wingene-Zwevezele meer dan 200 vragen en suggesties van inwoners over het reilen en zeilen in de gemeente.

“Dat vonden we een heel originele manier om de burger te bevragen”, zegt Pieter Marechal, voorzitter van JONGCD&V-Nationaal, over wat hij verder een “interessante en leuke” precampagne noemt.

Op dit moment worden de gebundelde vragen voorgelegd aan de beleidsmensen van de “grote” CD&V-afdeling van Wingene-Zwevezele. “De vragen en reacties van inwoners gingen vaak over kleine dingen die het gemeentebestuur soms moeilijk bereiken. Zoals een losse steen in de stoeprand, de inplanting van het nieuwe skatepark en de visvrije vijver”, weet Brecht Warnez (23), voorzitter van JONGCD&V Wingene-Zwevezele.

“Alle aangebrachte onderwerpen kaarten we aan bij de beleidsverantwoordelijken. Waarom is het skatepark nog niet ingeplant? Waarom zit er geen vis in de vijver? De antwoorden op onze vragen delen we binnenkort op de website”, aldus Warnez.

Toosten

In zoverre het mogelijk is, is het de bedoeling van JONGCD&V om de suggesties van inwoners op te nemen in het CD&V-partijprogramma. “Ik schat de kans hoog in dat er vis in de vijver zal kunnen. In dat geval zullen we dat punt ook opnemen in het partijprogramma.”

De lijstvorming van CD&V Wingene-Zwevezele is nog in de maak maar de voorzitter van JONGCD&V hoopt op 6 van de 23 plaatsen voor zijn jonge team.

De Gouden Duim die Brecht Warnez, Maarten Huvaere (24), Anouk Van Hootegem (21) en Pieter Duyck (21) van voorzitter JONGCD&V-Nationaal, Pieter Marechal, mochten ontvangen, staat voorlopig nog gewoon op voorzitter Brecht zijn kamer.

“We moeten dringend gaan toosten op deze beloning en beslissen waar we hem tentoon zullen stellen”, lacht Brecht Warnez.

lees ook