Kalmthout lanceert app

Kalmthout zet zijn toeristische mogelijkheden extra in de verf met een eigen mobiele applicatie. "Heel gebruiksvriendelijk en modern", vindt deskundige communicatie Johan Cassimon.

Wie beschikt over een smartphone en een toeristisch uitstapje wil wagen naar Kalmthout, kan nu de app van de gemeente downloaden.

Johan Cassimon van de communicatiedienst stond mee aan de wieg van de applicatie. "Je vindt er heel wat informatie op terug. Dankzij deze moderne toepassing weet de bezoeker nu altijd wat er te doen is in Kalmthout", is Cassimon enthousiast.

Twitterende burgemeester

Kalmthout is "hip" en speelt in op de, steeds belangrijker wordende, sociale media. Volgens Cassimon is de invloed van het bestuur op dat vlak merkbaar. "Onze burgemeester (Lukas Jacobs, red.) is heel actief op Facebook en Twitter. Hij is dus een stimulans om zaken zoals een app voor de smartphone te lanceren."

De "ontdek-tab" in de applicatie helpt de toerist bij de gewichtige keuze tussen cultuur, natuur, actief of horeca. Ook een overzicht van het recentste nieuws en een activiteiten-agenda zijn terug te vinden in de app.

Cassimon wil ook benadrukken dat de eigen burger niet over het hoofd wordt gezien. De Kalmthoutenaar kan zijn grieven en opmerkingen kwijt via de "Iets Melden"-knop. "Op die manier komt het probleem dat de burger opmerkt, met een foto, bij ons terecht."

De applicatie is wel nog niet beschikbaar voor het Android-toestel, maar alleen voor de iPhone. Volgens Cassimon komt daar eind mei verandering in. "Ook mensen met een ander type smartphone kunnen de app dan downloaden. We hopen ook zo snel mogelijk meer foto's toe te voegen van de plaatselijke handelszaken en de app nog uit te breiden."

lees ook