Luxemburgse troonopvolger gaat trouwen

De toekomstige groothertog van Luxemburg Guillaume trouwt dit jaar met de Belgische gravin Stéphanie de Lannoy. Het Luxemburgse paleis heeft de verloving van de erfgroothertog bekendgemaakt. Die zal vrijdag plaatsvinden in besloten kring.

Volgens de Luxemburgse premier Jean-Claude Juncker is het huwelijk gepland voor de tweede helft van dit jaar.

De 30-jarige Guillaume is de oudste zoon van groothertog Henri en groothertogin Maria Teresa. Hij is in 2000 benoemd tot erfgroothertog, toen zijn vader Henri de troon besteeg. Hij wordt de zevende troonopvolger in de Luxemburgse tak van de Nassau-Weilburgdynastie.

De toekomstige groothertogin Stéphanie stamt af van een van de oudste adellijke families van ons land.Ze werkte onder meer op de Belgische ambassade in Berlijn.